Sverige- Vårt fantastiska land

Vi hälsar er varmt välkomna ombord på denna fantastiska resa genom Sverige, från södra till norra. Under 10 dagar tar vi oss genom Sveriges storstadsliv och ser vackra sjöar, höga fjäll och djupa dalar.

Tillsammans besöker vi intressanta platser och gör minnen.   

Dag 1: Skåne – Stockholm

Ni blir upphämtade från er destination på morgonen med en bekväm turistbuss. Vi följer E4:an och gör uppehåll i Jönköping för lunch med utsikt över Vättern. Vi fortsätter sedan vidare mot vår vackra huvudstad, Stockholm där vi checkar in på vårt hotell och äter middag tillsammans.

Dag 2: Stockholm – Örnsköldsvik

Efter frukost fortsätter resan mott norra Sverige där vi följer Bottenhavets kust. Vi kommer passera bla. Uppsala, Gävle, Sundsvall och därefter köra över Höga Kusten-bron. Vi stannar på olika platser för fika/lunch.  Mot kvällen kommer vi fram till Örnsköldsvik och checkar in på vårt hotell. Ni har kvällen till att uppleva Örnsköldsvik på egen hand.

Dag 3: Örnsköldsvik- Luleå

Vi åker ännu längre norrut och passerar bla. Umeå innan vi stannar i Skellefteå för att äta lunch. Vi fortsätter sedan mot Luleå där vi besöker Gammelstads Kyrka, som är upptagen på UNESCOS världsarvslista. Runt omkring kyrkan finns de 400 stugor som byggdes för de kyrkobesökare som inte kunde ta sig hem samma dag. Ni har hela kvällen på er att utforska vackra Luleå.

Dag 4: Luleå- Kiruna

Idag går färden till Kiruna. Vi får en guidad visning på Icehotel 365, ett ishotell året runt! I Kiruna checkar vi in på vårt hotell där vi övernattar 2 nätter.

Dag 5: Kiruna

Idag gör vi ett besök på LKAB´s gruva som är världens största underjordiska järnmalmsgruva. Vi åker 540 meter rakt in i berget med buss och får en guidad visning. Sedan får vi unika naturupplevelser när vi kör längs Torneträsk till Abisko. Här har ni möjlighet att besöka Naturum som visar naturparkens och fjällvärldens växt- och djurliv. Ni har möjlighet att göra en kortare vandring längs Kungsleden i Abisko. På vägen tillbaka till Kiruna stannar vi för fotografering i den välkända Lapporten.  

Dag 6: Kiruna – Arvidsjaur

Vid eftermiddagen når vi Arvidsjaur, där vi checkar in på vårt hotell. Vi befinner oss mitt i den mäktiga lappländska fjällvärlden som ursprungligen var en sameby. Efter lunch och lite vila får vi tillfälle att bekanta oss med samekulturen genom en utflykt till Båtsuoj samecenter, där vi får uppleva samernas kultur.

Dag 7: Arvidsjaur

Dagen är avsedd för avkoppling genom att göra aktiviteter på egen hand. Du kan uppleva exempelvis, en guidad tur i Lappstaden, Gamla Prästgården, vandra efter tätortsnära stigar, besöka ett matställe för att äta en god middag, ta en shoppingtur bland butikerna i samhället eller varför inte ta en dagstur till en närliggande kommun.

Dag 8: Arvidsjaur- Östersund

Vi kör söderut och siktar mot Östersund. Vi passerar flera orter och stannar för fika/lunch. Framme i Östersund checkar vi in på vårt hotell och åker sedan på en tur genom staden och bort till Frösön.

Dag 9: Östersund – Mora- Örebro

Tidig på morgonen går färden mot Örebro. Vi stannar för lunch i Mora, Dalarna där Dalahästen har sitt ursprung. Vid önskemål besöker vi någon av de dalahästtillverkarna/butikerna i byn Nusnäs. Mot kvällen kommer vi fram till Örebro som är väldig vacker på kvällarna med slottet mitt i Svartån och goda restauranger att besöka.

Dag 10: Örebro- Skåne

Efter frukost tar vi farväl av Örebro och kör mot Skåne där ni blir lämnade på er destination. Mot eftermiddag är vi åter i Skåne efter en oförglömlig resa genom vårt vackra land!

error: Content is protected !!

Fyll i formuläret nedan för att begära ett offert. Vi återkopplar inom 24 timmar.