10 dagar i Europa - En upplevelseresa bakom orden

Detta omfattande turnépaket innehåller flera skandinaviska destinationer från Köpenhamn, Oslo, Stockholm till Helsingfors!

 

Dag 1: Köpenhamn

Du blir hämtat från Köpenhamns flygplats med en bekväm turistbuss och sedan till hotellet för incheckning och vila. På kvällen äter vi en ”välkommen till Skandinavien” middag tillsammans.

Dag 2: Köpenhamn – Odense – Århus

Vi kommer ha en guidad vandring i den danska huvudstaden med en lokal guide. Köpenhamn, den populära Tivolin, är full av kontraster. Vi fortsätter vår resa till norra Danmark och passerar fantastiska landskap på vägen.

Dag 3: Århus- Kristiansand- Stavanger

I Hirtshals tar vi en tre timmars färja genom Nordsjön till Norge. Vi kommer fortsätta vår resa längs Norges södra kust och uppleva dess fantastiska landskap.

Dag 4: Stavanger – Bergen

Vi fortsätter den natursköna turen och följer vägen genom broar, tunnlar och åker båt för att fortsätta längs Norges fjordkust. En av dess undervattenstunnlar är den djupaste i världen. Vi tar linbanan till berget Fløyen som erbjuder fantastisk utsikt över staden och fjorden. Ni kommer ha tid för att njuta av fjordens huvudstad.

Dag 5: Bergen – Oslo

Idag passerar vi ännu spännande landskap, magnifika snötäckta vyer, sjöar och skogar. På vägen åker vi genom Lærdalstunneln, en av de längsta i världen. Framme i Oslo kan du tillbringa egen tid på hamnen, huvudgatorna eller konstverken på Frognerparken.

Dag 6: Oslo

Vi utforskar tillsammans den norska huvudstaden, Oslo. Vi kommer se de imponerande landskapen med berg, skogar och sjöar genom en vandringstur med guide.

Dag 7: Oslo – Örebro – Stockholm

Efter en mätande frukost åker vi till Sverige. Njut av några magnifika landskap med skogar och sjöar längs vägen. Vi stannar i Örebro, en stad intill en vacker sjö med ett slott och ett charmigt historiskt centrum. I Stockholm kan du koppla av och njuta av en härlig kväll med middag och en promenad genom de livliga gatorna.

Dag 8: Stockholm

Idag tar vi en panoramaturné i denna magnifika huvudstad, bestående av 13 öar. Vi kommer se stadens gamla kvarter, full av liv där ni hittar många monumentala byggnader som Nobelmuseet, Domkyrkan och Kungahuset. På kvällen går vi ombord på en färja som reser över natten till Finland.

Dag 9: Åbo- Nådendal – Helsingfors

I Finland kommer du njuta av de fascinerande landskapen från havet när vi seglar tillsammans med Alandöarna, hundratals öar täckta av skogar. Vi kommer promenera runt i Åbo, en stad med ett kraftfullt svensk inflytande. Vi fortsätter vår resa till grannstaden Nådendal, en mycket fascinerande stad med trähus intill havet. Vi fortsätter tills vi anländer Helsingfors vid lunchtid. Eftermiddagen har du till att tillbringa på egen hand.

Dag 10: Helsingfors

Efter en god frukost åker vi på en vandringstur med guide. Vi kommer utforska staden med dess gamla marknader, byggnader med ryskt inflytande och kyrkor. Vi kör dig sedan till flygplatsen.

Hoppas vi ses igen!

error: Content is protected !!

Fyll i formuläret nedan för att begära ett offert. Vi återkopplar inom 24 timmar.